Puljens formål
Hvem kan søge puljen?
Alle godkendte folkeoplysende foreninger i Jammerbugt Kommune.
Hvad kan man søge støtte til?
- Initiativer, idéer og tiltag målrettet foreningslivet i Jammerbugt Kommune med det sigte, at få flere foreningsaktive borgere.
- Særlige lokale indsatser målrettet de 0-18-åriges foreningsdeltagelse.
- Tværgående initiativer der kobler foreningslivet med lokalsamfundets øvrige aktører og skaber sunde fællesskaber på tværs.
- Foreninger der ønsker at gøre en indsats for særlige målgruppers aktive foreningsdeltagelse.
Kort fortalt kan der søges til alle de initiativer, der har for øje at skabe mere aktivitet, få flere med i fællesskabet og/eller nytænke aktiviteter.
OBS: Der kan ikke ansøges om midler til faciliteter. Dog kan ansøgninger til materiel i mindre omfang accepteres.
Hvordan tildeles midlerne?
Foreningsudviklingspuljen kan ansøges løbende.
Ansøgninger under 20.000 kroner behandles administrativt, hvorfor der kan forventes svar i løbet af 30 dage.
Ansøgninger over 20.000 kroner behandles af Folkeoplysningsudvalget. Her kan ansøgere forvente at få svar i marts, juni, september og december.
Fælles for tildelingen af puljemidlerne er, at ansøger ikke er garanteret det fulde beløb ved en godkendt ansøgning, da der kan laves en delvis bevilling.
Ansøgningsskemaet udfyldes og sendes til mail: projekttilskud@jammerbugt.dk
Lokaletilskud - og tilskud til vedligehold
Generelle retningslinjer
- Det opgjorte antal tilskudsberettigede timer (jf. Folkeoplysningsloven)
- Den samlede godkendte lokaleudgift.
Der ydes tilskud til:
- Der ydes tilskud til driftsudgifter til idrætshaller og andre haller, samt andre lokaler og lejrpladser, der ejes af eller lejes af foreninger - hovedsageligt til brug for aktiviteter for børn og unge under 25 år.
Der ydes ikke tilskud til:
- Der ydes som udgangspunkt ikke lokaletilskud til nye ansøgere, hvis der kan anvises offentlige lokaler.
- Der ydes som udgangspunkt ikke tilskud til driftsudgifter til egen hal, som foreningen ikke tidligere har modtaget lokaletilskud til.
- Nye lejemål i haller eller ændringer i lejemål, hvis det nye lejemål indebærer en merudgift for Jammerbugt Kommune (i forhold til udgifterne ved et eksisterende lejemål).
- Væsentlige udvidelser af aktivitetsgrundlaget i haller, som indebærer merudgifter for Jammerbugt Kommune.
- Til nye lokaler og lejrpladser eller til nye lejemål vedrørende lokaler og lejrpladser, hvis de nye lokaler eller nye lejemål medfører væsentlige merudgifter for Jammerbugt Kommune.
- Der ydes ikke tilskud til lokaleudgifter i forbindelse med offentlige entrégivende arrangementer.
Folkeoplysningsudvalget kan nedsætte lokaletilskuddet, hvis udvalget skønner, at udgifterne ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere i lokalet/lejrpladsen.
Egne eller lejede lokaler
Tilskud til egne lokaler
- Renter
- Skatter, afgifter og bygningsforsikringer
- Udgifter til almindelig vedligeholdelse
- Opvarmning/el
- Rengøring
- Evt. fornødent tilsyn med bygningen
- Foreningen kan have lejeindtægter ved udlejning af lokaler på op til 10.000 kr. i et regnskabsår. Overstiger indtægterne 10.000 kr. årligt, fratrækkes overskuddet i lokaletilskuddet
Tilskud til egne lokaler forudsætter, at den pågældende forenings vedtægt indeholder bestemmelser, der sikrer kommunens tilgodehavende i forbindelse med salg eller belåning af ejendommen.
Tilskud til lejede lokaler og lejrpladser
- Det aftalte - og af Folkeoplysningsudvalget godkendte - lejebeløb.
- Afholdte udgifter til almindelig bygningsvedligeholdelse iflg. godkendt lejekontrakt, samt opvarmning, el, rengøring og evt. fornødent tilsyn.
- Afholdte udgifter til almindelig bygningsvedligeholdelse (iflg. en af forvaltningen godkendt lejekontrakt).
- Afholdte udgifter til opvarmning, el, rengøring og evt. fornødent tilsyn med bygningen.
Gældende for begge
- Hvis det opgjorte aktivitetstimetal berettiger til et mindre lokaletilskud, end de faktiske lokaleudgifter, kan tilskuddet administrativt fastsættes ud fra dette.
- Timeprisen, hvortil der ydes lokaletilskud, kan ikke overstige de fastsatte takster. Taksterne er bestemt af Kommunernes Landsforening og reguleres normalt en gang årligt.
Særlige lokaletilskudsregler
For rideklubber, golfklubber og foreningsdrevne motionscentre gælder følgende:
Foreningsdrevne motionscentre
- Lokaletilskud beregnes ud fra en aktivitetsoversigt udarbejdet af foreningen. Der ydes kun lokaletilskud til aktivitetstimer, hvor der er tilknyttet en instruktør.
Golfklubber
- Lokaletilskud beregnes ud fra et konkret skøn over hvilke aktiviteter i klubhuset, der enten er nødvendige for den overordnede drift af klubben (bestyrelsesmøder, generalforsamling m.v.) eller som er egentlige idrætsaktiviteter. Klubben indsender timebaseret aktivitetsoversigt.
Rideklubber
- Rideklubber, der sidder til leje i selvejende institution, som har til formål at udleje til rideklub:
- Lokaletilskud tildeles ud fra et konkret skøn over, hvad sammenlignelige lejemål på det lokale private marked koster med hensyn til de tilskudsberettigede bygninger.
- Rideklubber, der sidder til leje hos private udlejere
- Lejeaftalen skal forud godkendes af Jammerbugt Kommune. Dette gælder også ved senere ændringer i lejekontrakten. Det vurderes ud fra et konkret skøn, om der skal foretages fradrag for indhold i lejekontrakten, som ligger uden for de tilskudsberettigede lokaler.
- Rideklubber i selvejede bygninger administreres som øvrige foreninger i egne lokaler.
Gebyrordning
Der opkræves gebyr for brug af lokaler i kommunale idrætshaller svarende til egenbetalingen i tilsvarende selvejende/private haller.
Tidsfrister
Ansøgning om tilskud til lokaler og lejrpladser det efterfølgende år, skal være kommunen i hænde senest 1. oktober.
Driftsregnskab for tilskudsberettigede udgifter til lokaler og lejrpladser for det afsluttede kalenderår, skal være kommunen i hænde senest 31. marts.
Det reviderede regnskab skal forsynes med en påtegning, hvoraf det skal fremgå, at regnskabet er revideret i overensstemmelse med reglerne i bekendtgørelse om folkeoplysning. Forbehold skal fremgå af påtegningen.
Udbetaling
Udbetaling af tilskud sker via CVR-nr. og den tilknyttede Nemkonto. Læs mere på www.virk.dk.
Tilskud til kurser
Tilskuddet
Foreninger godkendt af Jammerbugt Kommune kan få tilskud til uddannelse af ledere, trænere og instruktører.
Tilskud fordeles ud fra en pulje fastlagt af Folkeoplysningsudvalget. Tilskuddet kan maksimalt udgøre 1500 kr. pr. år pr. person og gives uanset personens bopælskommune. Tilskuddet gives til dokumenterede udgifter til kursusafgift, opholds- og rejseudgifter.
Samme person kan godt deltage i flere kurser, blot dette stadig ikke overstiger 1500 kr. Er pågældende leder, træner eller instruktør i flere foreninger, kan tilskud opnås med maksimalt 1500 kr. for hver forening.
Ansøgning
For at søge tilskud skal der sendes dokumentation for udgifter (kopier af bilag) til Jammerbugt Kommune på mailadressen hel@jammerbugt.dk eller adressen Lundbakvej 5, 9490 Pandrup, att. Kultur, fritid og landdistrikter.
Tidsfrister
Tilskuddet gives efter, kurserne er afholdt, idet der ansøges bagudrettet for ét år ad gangen. Ansøgninger skal være forvaltningen i hænde senest 1. oktober.
OBS:
- Hvis den samlede sum af ansøgt støtte overstiger rammen for den fastsatte pulje, reguleres tilskuddets størrelse forholdsvist.
- Før kommunen ansøges om tilskud, skal foreningen have ansøgt andre relevante tilskudsmuligheder.
Børneattest
Erklæring om indhentelse af børneattest
Børneattesten oplyser om en person er straffet efter de bestemmelser i straffeloven, der omhandler seksuelle overgreb og krænkelser mod børn og unge under 15 år.
Erklæring om indhentelse af børneattest
Hvem skal indhente børneattester?
Foreninger der har medlemmer under 15 år skal:
- Indhente børneattester på nye medarbejdere/frivillige, der fast skal arbejde med børn og unge under 15 år.
- Indsende tro og love-erklæring om at indhente børneattest til kommunen en gang om året.
Foreninger der ikke har medlemmer under 15 år skal:
- Indsende tro og love-erklæring om at indhente børneattest til kommunen en gang om året. Foreningen bekræfter med erklæringen, at den vil indhente børneattester, hvis der kommer børn og unge under 15 år i foreningen.
Hvordan indhenter du en børneattest?
For at indhente en børneattest skal foreningen indsende et skema til Kriminalregistret med en skriftlig samtykkeerklæring fra personen, det drejer sig om. Du finder blanketten til rekvirering af børneattest på Politiets hjemmeside.
Ønsker vedkommende ikke at give en samtykkeerklæring, skal foreningen afvise personen.
Vigtigt:
- Hvem i foreningen skal indhente børneattesten og modtage oplysningerne?
- Hvilken person skal den søge oplysninger på? (Man søger kun oplysninger på den, man har tænkt sig at ansætte - ikke på hele ansøgerfeltet)
- Hvem i foreningen kontakter myndighederne og den undersøgte person, hvis der fremgår krænkelser af børneattesten?
- Det er vigtigt at understrege, at foreningen har tavshedspligt. Det er strafbart at videregive følsomme og belastende oplysninger fra Kriminalregistret.
Regnskabsskemaer
Folkeoplysende voksenundervisning
- Regnskabsskema for lokaletilskud - folkeoplysende voksenundervisning
- Regnskabsskema for folkeoplysende voksenundervisning
- Regnskabsskema for 10%-puljen - folkeoplysende voksenundervisning
- Opgørelse over deltagere fra anden kommune
Folkeoplysende foreningsarbejde
Generelle oplysninger
Skemaet udfyldes, printes, underskrives og sendes retur til Jammerbugt Kommune, Kultur og fritid, med de ønskede oplysninger og bilag. HUSK alle underskrifter fra bestyrelse og revisor. Alt regnskabsmaterialet må gerne scannes og sendes pr. mail. Hvis I indsender pr. mail SKAL tilskudsregnskab, bilag og driftsregnskab være i opdelt i hver sit dokument/fil.
Kommunen skal offentliggøre alle folkeoplysende foreningers tilskudsregnskaber. Vi offentliggør ”kun” jeres tilskudsregnskab. Bilag og driftsregnskab offentliggøres ikke (hvis I indsender alle oplysninger i ét dokument vil alle oplysninger blive offentliggjort).
Husk også at regnskaberne skal revideres af en statsautoriseret eller registreret revisor, hvis det kommunale tilskud er højere end:
- Aktivitets-/medlemstilskud: 300.000 kr.
- Lokaletilskud: 500.000 kr.
- Tilskud til voksenundervisning: 300.000 kr.
Vigtigt: Fyldestgørende dokumentation vedrørende afholdte aktiviteter er lige så vigtigt som regnskabsbilag. I de tilfælde hvor der er behov for disse oplysninger, vil vi vende tilbage og anmode om indsendelse af disse oplysninger.
Når I indtaster oplysninger i regnskabsskemaet får I til slut et overblik over, om foreningen har penge til gode, eller om der skal indbetales et beløb. Vær opmærksom på, at det slutresultat som I kommer frem til, skal kunne godkendes af forvaltningen.
Hvis I har spørgsmål til det fremsendte skema, er I velkommen til at kontakte Helle Harlund på mail: hel@jammerbugt.dk eller telefon: 72 57 70 74.