You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Birkelse-Ryå - ind i historien

Klos op ad Vendsyssels største å ligger landsbyerne Birkelse og Ryå. Et hyggeligt landsbysamfund, hvor historien for alvor har sat sit præg.

Områdets berømte søn, Skipper Klement, lægger navn til byernes grønne samlingssted – en naturlegeplads, hvor flere årlige arrangementer finder sted. Og det knap tusind år gamle Birkelse Gods ligger smukt i landskabet mellem å og skov. I Birkelse og Ryå bliver du med andre ord viklet ind i nordjysk natur og spændende lokalhistorie.

Fra den københavnske vestegn til landidyl

Familien Johansen ville tættere på naturen og bo på et lille landsted, hvor børnene samtidig kunne cykle til skole og fritidsaktiviteter. De fandt, hvad de søgte - og meget mere til - i Jammerbugt Kommune.
Fra den københavnske vestegn til landidyl i Jammerbugt

Liv i pladsen

I den lille landsby Ryå, midt mellem Birkelse og Aabybro, ligger naturlegepladsen Skipper Klements Plads.
Pladsen er omgivet af smuk natur og tiltrækker ikke kun de lokale børn – alle kommunens borgere og institutioner nyder godt af de mange aktivitetsredskaber og det store fælleshus: 'Skipperhuset'. Mange lejer pladsen til enten at fejre børnefødselsdag eller samle hele familien til en hyggelig dag.

Ideen til at lave en naturlegeplads i området startede tilbage i 2005. I dag er Skipper Klement Plads en velbesøgt legeplads med legeaktiviteter og fælleshus, som lokalområdets børnehavebørn ofte tager på tur til – med madpakker og røde kinder.

Naturlegepladsen er blevet en succes udover alle forventninger, og tiltrækker folk fra både Hjørring, Aalborg, Pandrup og Brovst. Vi havde slet ikke regnet med så høje besøgstal, og er meget glade for den effekt, det har haft for området

Preben Dalgaard, formand for Foreningen Skipper Klements Plads.

Borgerne i Birkelse og Ryå hjælpes ad med at holde naturlegepladsen ren. Her er det en selvfølge, at man rydder op efter sig selv. Fælleshuset på pladsen står åbent 24/7, og der er ingen problemer med hærværk eller lignende – en fin manifestation af den grundlæggende nordjyske tillid til hinanden.

Lokal udvikling

Se den lokale udviklingsplan (LUP) for området
Birkelse/Ryaa