Arbejdsfordeling
Arbejdsfordeling er et værktøj, som virksomheder kan benytte, når virksomheden i en midlertidig periode med lav aktivitet ikke kan beskæftige medarbejderne i fuldt omfang.
Er man på en arbejdsplads blevet enige om en arbejdsfordeling, skal arbejdsfordelingen anmeldes til jobcentret.
Læs mere om arbejdsfordelingsordningen og find blanket til anmeldelse
Arbejdsfordeling skal anmeldes til virksomhedskonsulent Martin Østergaard på telefon: 41 91 19 25.
Begrænsning af arbejdsevne
Fleksjob
Et fleksjob er en ansættelse på særlige vilkår. Jobcentret giver tilbud om fleksjob til personer, som ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse og ikke modtager førtidspension.
Virksomheden betaler løn for de effektive arbejdstimer, og medarbejderen får supplerende udbetalt et flekslønstilskud, der dækker de timer, som den pågældende ikke kan arbejde.
Det første fleksjob kan, uanset alder, bevilges for en periode af fem år.
Skånejob – job med løntilskud til førtidspensionister
Et job med løntilskud til førtidspensionister - tidligere kaldet skånejob - kan oprettes til personer, som modtager førtidspension fra kommunen.
Et job med løntilskud kan oprettes på både private og offentlige arbejdspladser.
En pensionist i løntilskudsjob beholder sin førtidspension og modtager samtidig en beskeden løn for de timer, han/hun arbejder.
For de pensionister der er i job med løntilskud, er det som regel, fordi de ønsker en fortsat tilknytning til en arbejdsplads og til kolleger.
Kontakt
Kurt Als
Virksomhedskonsulent
Telefon: 41 91 11 94
Mail: kal@jammerbugt.dk
Opkvalificering af medarbejdere
Jobrotation
Med jobrotationsordningen kan din virksomhed sende en eller flere medarbejdere på efteruddannelse og erstatte de ansatte med ledige vikarer i uddannelsesperioden. På den måde kan medarbejderne opkvalificeres uden nedgang i produktionen og med et økonomisk tilskud. Samtidig styrkes virksomhedens fremtidige rekrutteringsgrundlag, da mange af vikarerne efterfølgende vil være velkvalificeret arbejdskraft.
Voksenlærling
Formålet med ordningen er at få uddannet ikke-faglærte med relevant praktisk baggrund inden for områder, hvor der er - eller forventes at opstå - mangel på faglært arbejdskraft. Beskæftigelsesregion Nordjylland målretter ordningen med den såkaldte "positivliste", der ajourføres halvårligt.
Tilskuddet er på 30 kr. pr. time – uanset personens baggrund. Voksenlærlingen skal være fyldt 25 år, og virksomheden skal betale en løn, der minimum svarer til fagets mindsteløn for en ikke-faglært inden for det pågældende område. Der skal udfærdiges en uddannelsesaftale, som skal godkendes af erhvervsskolen. Tilskuddet administreres af jobcentret og gives i praktikperioder i op til 2 år.
Uddannelse på arbejdspladsen
Manglen på kvalificeret arbejdskraft er stigende. Bedre basale færdigheder inden for dansk, matematik, engelsk og IT giver et godt grundlag for efteruddannelse og medvirker til øget produktivitet og større indtjening samt større arbejdsglæde hos den enkelte medarbejder.
Kontakt Virksomhedsservice - Jobcenter Jammerbugt
Virksomhedskonsulent Ole Nørgaard Pedersen, telefon: 41 91 11 91, mail: onp@jammerbugt.dk
Virksomhedskonsulent Martin Østergaard, telefon: 41 91 19 25, mail: art@jammerbugt.dk
Rekruttering - har du brug for en ny medarbejder?
Har I som virksomhed brug for nye medarbejdere, kan I kontakte jobcentret. Vi kan hjælpe i alle rekrutteringens faser, og det er omkostningsfrit for jer.
Vi har adgang til en database med et bredt udvalg af ledige med forskellige kompetencer. Vi matcher de ledige med jeres behov og finder de bedst kvalificerede kandidater.
Der findes flere forskellige måder at rekruttere på, og i fællesskab finder vi den løsning, som passer til din virksomhed og dit rekrutteringsbehov.
Vi kan hjælpe med:
- Udsøgning af kandidater i database
- Vi finder kandidater ud fra dine retningslinjer og fremsender CV'er til jer
- Annoncering på Jobnet
- Screening af kandidater
Løntilskud
Ledige kan have behov for at få nye få nye kompetencer, erfaringer og kontakter for at få et bedre udgangspunkt for at søge job. I nogle tilfælde kan der ydes tilskud til lønnen.
Søg om ansættelse med løntilskud i jeres virksomhed
Kontakt Virksomhedsservice - Jobcenter Jammerbugt
Virksomhedskonsulent Ole Nørgaard Pedersen, telefon: 41 91 11 91, mail: onp@jammerbugt.dk
Virksomhedskonsulent Martin Østergaard, telefon: 41 91 19 25, mail: art@jammerbugt.dk
Støtte til ansatte med handicap
Handicapkompenserende ordninger
Hvis du har en medarbejder, som har et handicap og som har behov for støtte til at varetage sine arbejdsopgaver og arbejde på lige vilkår med dine øvrige medarbejdere, tilbyder Jobcenter Jammerbugt en række ordninger:
- Personlig assistance
- Hjælpemidler
- Løntilskud til nyuddannede med handicap (Isbryderordningen)
Læs mere om ordninger til medarbejdere med handicap og behov for støtte
Du kan også kontakte jobcentrets kontaktperson vedr. handicapkompenserende ordninger:
Mette Marie Skau Pedersen, mail: mmp@jammerbugt.dk, telefon: 41 91 14 72
Varsling/større afskedigelser
Jobcentret varetager her den konkrete beskæftigelsesindsats og kan i opsigelsesperioden hjælpe med informationsmøder og lignende for de opsagte medarbejdere.
Jobcentret kan også afklare, om der er behov for at etablere et mere indgående samarbejde mellem virksomheden og jobcentret. Eksempelvis med jobsøgnings- og opkvalificeringsinitiativer for de afskedigede.
Jobcentret kan også afklare om varslingspuljen er relevant for den pågældende virksomhed. Varslingspuljen er en særskilt bevilling, som giver jobcentret mulighed for at iværksætte en ekstraordinær indsats, hvor jobcentret søger penge fra en pulje hos Det Regionale Beskæftigelsesråd.
For yderligere info kontakt Virksomhedsservice - Jobcenter Jammerbugt
Virksomhedskonsulent Ole Nørgaard Pedersen, telefon: 41 91 11 91, mail: onp@jammerbugt.dk
Virksomhedskonsulent Martin Østergaard, telefon: 41 91 19 25, mail: art@jammerbugt.dk