Nogle tilbud henvender sig til borgere uanset forsørgelsesgrundlag. Andre tilbydes specifikt til eksempelvis sygemeldte borgere, og nogle tilbud har et beskæftigelsesmæssigt fokus på borgers tilknytning til, og fastholdelse på, arbejdsmarkedet.
Kontakt
Under de enkelte beskrivelser finder du et link eller kontaktoplysninger på de afdelinger, hvor du kan få yderligere information. Borgerne henvises til et forløb/projekt enten fra Sundhed og Bevægelse eller fra Jobcenter Jammerbugt.
Sundhed og Bevægelse, telefon: 72 57 77 77, mail: sundhed@jammerbugt.dk
Jobcenter Jammerbugt, telefon: 72 57 72 55, mail: jobcenter@jammerbugt.dk
Tilbud
Rusmiddelcenter Jammerbugt
Ved bekymringer omkring forbrug af alkohol eller stoffer har borger og pårørende mulighed for rådgivende samtaler med Rusmiddelscenter Jammerbugts rusmiddelskonsulent Lars Sodborg Svenstrup, telefon: 72 57 76 84, mail: rus@jammerbugt.dk.
Tilbud i Rusmiddelcenter Jammerbugt kan være individuelle samtaler med en rusmiddelbehandler, døgnbehandling eller medicinsk behandling af stofmisbrug, herunder substitutionsbehandling. Hvilken behandling der tilbydes, afhænger af borgerens situation, ønsker og eventuel tidligere erfaring med behandling.
Der er behandlingsgaranti, som betyder, at tilbuddet gives senest 14 dage efter henvendelse.
Sorggruppe for børn
Sundhedsplejen har i samarbejde med Jammerbugt Provsti et tilbud til børn mellem 6 og 18 år, der har mistet en nær pårørende.
Læs mere om sorggruppe for børn mellem 6 og 18 år, som har mistet en nær pårørende
Livets sidste tid
Der er mange muligheder for selv at sætte sit præg på den sidste tid, og den måde man ønsker at dø på. Skal det for eksempel helst være derhjemme? Og hvordan ser ønskerne til genoplivning og livsforlængende behandling ud?
En grundlæggende forudsætning for, at den enkeltes ønsker kan efterkommes, er dog at andre kender til dem – de nærmeste, lægen eller de ansatte i ældreplejen.
Projekt ”Den sidste tid”, som Jammerbugt Kommune i samarbejde med Aalborg Kommune og Region Nordjylland står bag, fokuserer på at øge kendskabet til de forhold omkring døden og de sidste dage, som man selv kan bestemme over. Målet med projektet er også at komme berøringsangsten til livs og opmuntre til at tage den snak, som mange synes er svær.
Som et led i projektet er der dette forår uddannet en række ”Den Sidste Tid”-ambassadører fra hvert af kommunens plejehjem og i sygeplejen og hjemmeplejen. De er nu i gang med at implementere indsatsen på deres arbejdspladser og vil være tovholdere i det videre projektforløb.
I undervisningen af ambassadørerne har der blandt andet være fokus på samtalen med borgerne, på lovgivningen og på kommunens instruks om registrering af fravalg af livsforlængende behandling og genoplivningsforsøg – og hvordan disse beslutninger skal overleveres ved indlæggelse og udskrivning.
Vi har lavet en brochure målrettet praktiserende læger i Jammerbugt Kommune der opsummerer elementerne i projektet.
For yderligere oplysninger kontakt Sundheds- og Velfærdschef Henrik Ravn, tlf. 4191 2201.