Hvad kan du gøre?
Hvis du ser ubehageligt indhold på nettet eller bliver udsat for digitale krænkelser, findes der flere tilbud til dig, der er barn eller ung og kan have brug for at dele dine oplevelser, søger viden om dine rettigheder eller har brug for at komme i kontakt med politiet.
Det er ikke din skyld
Det er aldrig din skyld, hvis du har oplevet noget ubehageligt
Og du har ret til at få hjælp. I samarbejde med Red Barnets SletDet Rådgivning og Politiets Online Patrulje har vi samlet tre gode råd til dig, der er stødt på ubehageligt indhold på nettet.
1. Selvom det kan føles pinligt, så tal med andre om det ubehagelige, du har oplevet. For mange er det en lettelse, selvom det er svært.
2. Hvis du synes, at det er svært at tale om ubehagelige oplevelser på nettet, så prøv at skrive oplevelsen ned og give det til den voksne, som du gerne vil tale med om det. Det kan hjælpe. Du kan også altid ringe til f.eks. SletDet Rådgivningen.
3. Du kan kontakte Politiets Online Patrulje via Messenger, Instagram, Discord og på mail, hvis du har tips om mistænkelig adfærd på internettet eller har brug for gode råd til at færdes sikkert online.
Her kan du få hjælp og rådgivning:
Er du forælder?
Her er samlet gode råd, vejledninger og meget mere til dig, der er forælder til et barn eller ung, som bruger de sociale medier.
Er du fagperson?
Her er samlet gode råd og vejledninger til dig, der er fagperson og arbejder tæt med børn og unge, der bruger sociale medier.