You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Juniormesterlære i Jammerbugt Kommune

Med vedtagelsen af Folkeskolens kvalitetsprogram skal alle kommuner fra skoleåret 2025/2026 udbyde juniormesterlære tilbud for alle 8. og 9. klasser.

Juniormesterlære i Jammerbugt Kommune

Fra sommeren 2025 kan elever i 8. og 9. klasse vælge at komme i juniormesterlære og på den måde få en anden afslutning på deres folkeskole.

 

Juniormesterlære - hvad er det?

I juniormesterlære får man som elev mulighed for at kombinere praktik og skole. Derfor vil man som elev i juniormesterlæretilbud som udgangspunkt være i praktik i en virksomhed to dage om ugen, mens man de sidste tre dage om ugen er i skole. De tre dage om ugen, hvor man er i skole, vil der være undervisning i fagene dansk, matematik, engelsk og fysik/kemi og evt. andre fag/valgfag, men i en ramme, hvor fagene i meget højere grad bringes i spil i en mere praksisrettet undervisning. I juniormesterlære vil man gå i skole 18 timer om ugen fordelt over de tre dage.

Praktik i juniormesterlære

Når en elev skal i juniormesterlære, skal eleven have en praktikplads. Det er forældre og elevens opgave at finde praktikpladsen, men skole og UU har mulighed for at hjælpe, hvis der er behov for det.

Hvis man af den ene eller anden grund ikke har en praktikplads, tilbydes eleven praktiske undervisningsforløb, indtil der er en aftale om praktikplads.

 

Hvem er juniormesterlære for?

Juniormesterlære er et tilbud til alle elever på 8. og 9. klassetrin, som ønsker at supplere det at gå i skole med praktik i en virksomhed.
Det er eleven, der skal vælge og der skal være samtykke fra forældre/værge.

 

Afslutning på folkeskolen med juniormesterlære

Folkeskolens afgangseksamen med juniormesterlære bestås ved:

  • Deltagelse i juniormesterlæreordningen
  • Et karaktergennemsnit på mindst 2 i dansk og matematik i de bundne prøver
    (mundtlig dansk, skriftlig dansk og skriftlig matematik)
  • Gennemføre afsluttende evalueringssamtale om juniormesterlæreforløbet

Folkeskolens afgangseksamen med juniormesterlære giver adgang til eud grundforløb. Andre ungdomsuddannelser vil kræve optagelsesprøve/samtale.

 

Hvor kan man gå i juniormesterlære?

Juniormesterlære oprettes som selvstændige klasser
Fjerritslev Skole, Skolecenter Jetsmark og Saltum Skole for elever i almen.

For elever tilknyttet kommunale specialtilbud vil juniormesterlæretilbuddet fastholdes indenfor det tilbud eleven er visiteret til.

 

Kørsel

Som elev i juniormesterlære er man berettiget til befordring i henhold til Folkeskoleloven. Det betyder, at hvis der er længere end 7,0 km mellem elevens bopæl og det tilmeldte juniormesterlæretilbud, så kan man få gratis buskort. 

Kommunen er kun forpligtet til at sørge for befordring inden for kommunegrænsen.

Læs mere her.

 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, kan du kontakte en UU-vejleder eller skolen.

Du kan også kontakte skolelederne på de tre udbydere af juniormesterlære for elever i almen. 

Fjerritslev Skole: Sisse Søndergaard Larsson - tlf.: 4191 3041

Skolecenter Jetsmark: Randi Manny Laustsen - tlf.: 4191 3051

Saltum Skole: Søren Wille Jeppesen - tlf.: 4191 3142

 

Tilmelding

Der er nu lukket for online tilmelding til kommende skoleår. Hvis dit barn ønsker at gå i et af de tre juniormesterlæretilbud i almen, skal du kontakte skolelederen på den skole I ønsker. Se telefonnumre ovenfor.

Går dit barn i et specialtilbud, og gerne vil i juniormesterlære, så skal I tage kontakt til jeres barns skole.

 

Framelding af juniormesterlære

Hvis dit barn ikke længere ønsker at gå i juniormesterlære, skal skolen have besked. Eleven vil herefter kunne vende tilbage til sin almindelige skolegang.