Hvem skal starte i skole til august 2025?
Børn født i 2019 - eller i 2018 som har skoleudsættelse - er undervisningspligtige og kan starte i 0. klasse til august 2025.
Indskrivningsperioden er 1. december 2024-15. januar 2025.
Forældre vil sidst i november måned modtage informationsbrev om indskrivning til skole og SFO. Brevet sendes via Digital Post.
Indskriv elev
Information om indskrivning til skole og SFO
Er I forældre til et barn med et handicap eller en funktionsnedsættelse, kan I med fordel starte i god tid med at planlægge skolestarten - gerne et til to år, før det bliver aktuelt. Det er en god idé at få sat navn på og få inddraget den person, der skal koordinere overgangen mellem børnehave og skole. Det er som regel sagsbehandleren eller en person fra Pædagogisk, Psykologisk Rådgivning (PPR), der varetager koordineringen.
Frit skolevalg
Kan jeg vælge en anden skole end den i vores skoledistrikt?
I Danmark er der frit skolevalg, og det betyder, at hvis I ikke ønsker, at jeres barn skal gå på folkeskole i jeres skoledistrikt, kan I frit vælge at indskrive jeres barn i en folkeskole, der ligger uden for jeres skoledistrikt eller i en helt anden kommune. Dog kan det ikke altid forventes, at barnet kan optages på den skole eller undervisningssted, hvor det indmeldes.
Distriktsskolen skal altid optage elever i eget distrikt. Først efter indskrivningsfristen kan der tælles op på, om der er plads til elever fra andet distrikt.
Hvis der er ledige pladser ved den valgte skole – hvem får så pladserne?
En elev kan optages i en skole uden for eget skoledistrikt i både Jammerbugt Kommune og i en anden kommune, hvis der er plads på den ønskede skole.
Skolerne i Jammerbugt Kommune optager elever, der vælger anden skole end distriktsskolen, hvis der i gennemsnit er under 26 elever i klasserne på den enkelte årgang. Grænsen er sat af hensyn til, at der skal være plads til optagelse af elever, der flytter til distriktet i løbet af skoleåret.
Hvis der er flere ansøgere end ledige pladser, optages eleverne efter følgende prioritering:
- Elever som bor i Jammerbugt Kommune, optages før elever fra andre kommuner.
- Elever med søskende på den ønskede skole optages før elever uden søskende på skolen.
- Elever optages efter afstand fra hjem til skole (de der bor nærmest, optages først).
Hvis disse hensyn ikke fører til prioriteringsorden, foretages lodtrækning.
Når en elev har påbegyndt skolegangen, har eleven ret til at fortsætte på den samme skole, selvom eleven flytter uden for skoledistriktet eller kommunen.
Princippet om optag gælder dog ikke eliteidrætsklassen på Skolecenter Jetsmark, da optaget her sker på forudsætning af elevernes sportslige niveau.
Hvornår får jeg svar på, om mit barn kan optages på den valgte skole uden for distriktet?
Senest 13. februar 2025 vil du høre fra den valgte skole, om dit barn er optaget eller ej.
Kan mit barn få buskort til den valgte skole?
Såfremt du/I vælger en anden skole end distriktsskolen, skal I selv betale for transportudgiften.
Hvis du vil vide mere om nøgletal for den enkelte skole
Førskole og skolefritidsordning (SFO)
Hvad skal jeg gøre for, at mit barn kan starte i førskole til 1. april 2024.
Du skal ikke gøre noget. Pladsanvisningen udmelder automatisk dit barn fra børnehaven og indmelder barnet i førskole-tilbud pr. 1. april på den pågældende skole, hvor barnet skal gå i skole pr. 1. august. Barnet bliver automatisk udmeldt førskole 31. juli.
Der er kun ét førskole-modul: Fuldtid.
Hvordan indmelder jeg mit barn i SFO til 1. august?
Efter digital indskrivning af dit barn til skolen bliver du guidet videre til indmeldelse i skolefritidsordningen via Digital Pladsanvisning. Her skal du igen logge på med MitID.
SFO-moduler: Morgen/eftermiddag/fuldtid.
Hvad koster en SFO-plads til mit barn?
Takster for forældrebetaling til SFO kan findes hos Pladsanvisningen.
Kan mit barn få skolebuskort til førskoletilbud?
Find oplysninger om skolekørsel og buskort til skole- og førskoletilbud hos Kørselskontoret.
Hvis dit barn skal gå på en friskole
- Du skal tilkendegive barnets friskole på kommunens hjemmeside - under selvbetjening – tryk på ”Indskrivning til skole”. Her skal du oplyse, hvilken friskole I vælger.
Kommunen skal sikre sig, at alle undervisningspligtige elever modtager undervisning, og derfor er det vigtigt, at du tilkendegiver det. - Kontakt den ønskede friskole, så du kan tilmelde dit barn.
Skoleudsættelse
Hvordan søger jeg om skoleudsættelse til mit barn?
- Via børnehaven kan du få udleveret et ansøgningsskema om skoleudsættelse, som udfyldes og underskrives af forældremyndighedsindehavere – og afleveres til børnehaven, da de også skal udfylde ansøgningen i forhold til børnehavens anbefaling/udtalelse. Børnehaven sørger for at sende ansøgningen videre til Skole og Dagtilbudsafdelingen i kommunen.
- Du skal tilkendegive i ”Indskrivning til skole” (se side 1 hvor du finder det) – og vælge ”ønsker udsat skolestart” og udfylde alle siderne.
Ansøgningsfrist vedr. skoleudsættelse er 15. december 2024.
Hvornår får jeg svar på ansøgningen om skoleudsættelse?
Skole og Dagtilbud behandler ansøgningen. Forældre og børnehave vil modtage svar på ansøgningen i løbet af januar måned 2025.
Den gældende procedure for skoleudsættelse er godkendt på Børne- og Familieudvalgets møde 24. september 2018.
Kontaktinformation vedr. skoler og dagtilbud i Jammerbugt Kommune
Børne- og Familieforvaltningen
Danmarksgade 3
9690 Fjerritslev
Telefon: 72 57 77 77
Mail: bk@jammerbugt.dk
Skole- & Dagtilbudschef
Helle Nørgaard Pedersen
Telefon direkte: 41 91 24 21
Mail: hnp@jammerbugt.dk
Sikker kommunikation
Hvis du sender oplysninger til kommunen, der indeholder personoplysninger, anbefaler vi, at du sender via borger.dk. Skriv til Børne og Familie. Bemærk, at du skal bruge dit MitID. Læs mere om sikker post her.