You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 01.05.2023

Fire områder til solceller og biogas endeligt afsat

Med kommunalbestyrelsens vedtagelse af kommuneplantillæg nr. 4 kan flere grønne energi-initiativer i Jammerbugt Kommune nu sættes i gang.

På kommunalbestyrelsesmødet d. 27. april blev kommuneplantillæg nr. 4, Temarevision for vindmøller, solceller og biogas endeligt vedtaget. Forslaget blev godkendt d. 17. november, og i de områder, som her foreslås afsat, findes for alles vedkommende konkrete ansøgninger om opsætning af solceller og biogasanlæg.

Tre af de fire interesseområder blev stort set godkendt i den form, som de havde i forslaget, blot med tilretninger i forhold til kystnærhedszonen, de steder, hvor det var relevant. Det drejer sig om områder ved Klim, Kaasholm og Rendbæk Øst. Det fjerde område, Biogas Vest, som liger syd for Fjerritslev, blev kraftigt reduceret, da ansøgergruppen ”Grønt Han Herred” har indskrænket det område, som kan komme i spil til et biogasanlæg.

Jammerbugt Kommune har gennem alle årene lagt vægt på at være en klimakommune ikke bare af navn – men også af gavn – med det nye kommuneplantillæg sættes der yderligere turbo på mulighederne for den grønne omstilling

Mogens Christen Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune

Efter den endelige vedtagelse af interesseområderne kan man nu gå i gang med de konkrete ansøgninger, som tæller tre solcelleanlæg og to biogasanlæg. I et af interesseområderne, Rendbæk Øst / Toftegårdsvej nord for Aabybro, er der ansøgt om både biogas- og solcelleanlæg. Sammen med de allerede eksisterende vindmøller bliver der tale om en såkaldt energi-ø.

Temarevisionen skal understøtte realiseringen af klima-målsætningerne i Jammerbugt Kommunes DK2020-klimahandlingsplan, som blandt går på at reducere den samlede udledning af CO2 med 70 procent i forhold til 1990, samt at gøre udledningen fra energiområdet klimaneutral i 2030.

Den endelige vedtagelse af temarevisionen er en vigtig milepæl i denne proces, understreger borgmester Mogens Christen Gade.

Jammerbugt Kommune har gennem alle årene lagt vægt på at være en klimakommune ikke bare af navn – men også af gavn – med det nye kommuneplantillæg sættes der yderligere turbo på mulighederne for den grønne omstilling i Jammerbugt Kommune, med positiv effekt for borgerne, i Jammerbugt Kommune og nationalt. Andre steder i verden mærker man meget til de katastrofale følger af den globale opvarmning, og inden vi får set os om, gør vi det også her i Danmark og i Jammerbugt Kommune. Derfor er det vigtigt, at vi ikke bare taler om den grønne omstilling, men gør noget ved den. Med de nu vedtagne interesseområder i Jammerbugt Kommune er vejen banet for, at grønne energi-initiativer kan blive til virkelighed og overflødiggøre endnu flere fossile brændstoffer og reducere udledningen af CO2”.

Interesseområder: solceller (rødt), biogas (gult)