You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 23.10.2024

Valget faldt på et arbejde i det fri

Jammerbugt Kommunes afdeling for Vej og Park lægger vægt på udviklende praktikpladser, og kan på fredag fejre hele tre udlærte anlægsgartnere – alle med både livs- og erhvervserfaring i bagagen

På fredag d. 25. oktober kan afdelingen for Vej og Park i Jammerbugt Kommune fejre hele tre nyuddannede anlægsgartnere i medarbejder truppen.

Efter 3 år og 8 måneder på skolebænken i AMU Nordjylland, Sandmosen og på arbejde i de grønne anlæg rundt om i Jammerbugt Kommune, kunne Dorte Astrup, Karina S.S. Hansen og Lisbeth Kjær kalde sig udlærte anlægsgartnere.

Det er skønt at arbejde under åben himmel. Man føler sig tættere på naturen og årets gang

Lisbeth Kjær, netop udlært anlægsgartner

Naturen og årets gang

For alle tre gælder det, at faget som anlægsgartner er valgt til, efter at de har været forbi andre former for beskæftigelse i blandt andet køkken og som teknisk tegner. Når valget nu er faldet på jobbet som anlægsgartner, er det fordi arbejdet i det fri, kan noget helt særligt:

”Det er skønt at arbejde under åben himmel. Man føler sig tættere på naturen og årets gang, og med det rigtige tøj er der meget få dage, hvor vejret for alvor er en hindring,” fortæller Lisbeth Kjær og tilføjer med et smil: ”Men man skal selvfølgelig kunne tåle at blive både våd og beskidt”.

Med uddannelsen er fulgt nye faglige kompetencer og mere selvstændighed:

”Vi har lært nye arbejdsmetoder og -gange og har oplevet, at det er blevet fulgt op med større selvstændighed i arbejdet. Det føles godt at kunne kalde sig udlært. Det giver større selvtillid at kende det fag, man arbejder med, til bunds,” er Dorte Astrup og Karina S. S. Hansen enige om.

Nye elevpladser til foråret

I afdelingen for Vej og Park bliver der sat pris på medarbejdere, som har lyst til at uddanne sig.

”Efter et skoleforløb kommer man tilbage med frisk fagligt input, og når der som i dette tilfælde er tale om tre voksne elever, som også byder ind med masser livs- og erhvervserfaring, ja, så er vi meget glade for rollen praktiksted,” siger driftsleder i Vej og Park, Karl Henrik Votborg.

Alle de tre nye anlægsgartnere er blevet ansat i Jammerbugt Kommune og vender efter en sæsonpause tilbage i foråret. Til den tid vil der også blive slået nye elevpladser op.

”Vi tilbyder elevpladser med masser af afveksling og lægger vægt på, at der følges op på den enkelte, så man kommer hele vejen rundt og får prøvet alle de mange forskellige discipliner, som en anlægsgartner, skal have styr på. Og så er vi en afdeling, som lægger vægt på både det sociale og faglige miljø,” konstaterer Karl Henrik Votborg.

Vil du være elev i Vej og Park?

• Vil du gerne høre mere om mulighederne for en elevplads i Vej og Park, Jammerbugt Kommune? Så kontakt afdelingschef, Flemming Kjeldgaard Larsen, fkl@jammerbugt.dk, tlf. 4191 3941

Læs mere om jobbet som anlægsgartner 

Dorte Astrup, Karina S.S. Hansen og Lisbeth Kjær