Regionsklinikken i Pandrup åbnede 1. juni 2022 i Sundhedshuset i Pandrup.
Med baggrund i en vanskelig rekrutteringssituation i forhold til praktiserende læger i Jammerbugt Kommune, har Region Nordjylland og Jammerbugt Kommune sammen skabt et nyt samarbejde mellem praktiserende læger, kommune og hospital/regionen med det formål at afprøve nye modeller for samarbejde og organisering. Samarbejdet har fået navnet 'Sammen om Sundhed'.
Når vi udfordres på lægedækningen, er det afgørende, at vi tør gå nye veje i bestræbelserne på at sikre vores borgere – og i denne sammenhæng er samarbejdet med Regionen fundamentalt.
Formålet med samarbejdet er, at borgerne i Jammerbugt Kommune skal opleve nære og sammenhængende sundhedstilbud.
”I Jammerbugt Kommune ser vi store muligheder i det nye og tætte samarbejde med Region Nordjylland på lægedækningsområdet. Når vi udfordres på lægedækningen, er det afgørende, at vi tør gå nye veje i bestræbelserne på at sikre vores borgere – og i denne sammenhæng er samarbejdet med Regionen fundamental. De regionsansatte læger i Sundhedshuset i Pandrup er et produkt af dette samarbejde og betyder, at vi trods lægemangel på området kan bringe sundhedsvæsenet tæt på den enkelte borger”, siger borgmester Mogens Christen Gade.
Væksthus for idéer
Sammen om Sundhed skal fungere som et væksthus for idéer og indsatser for at sikre lægedækningen og samtidig afprøve nye innovative måder at levere sundhedsydelser til borgerne på - i et forpligtigende samarbejde på tværs af sektorerne. Med en støtteerklæring fra Jammerbugt Kommune har Region Nordjylland tidligere søgt og fået tilladelse fra Sundhedsministeriet til at etablere regionsklinikker i Jammerbugt Kommune, hvilket netop giver tilladelse til en sådan driftsform.
" Vi synes, at samarbejdet med Jammerbugt Kommune er vigtigt og giver god mening. Vi har tidligere gode erfaringer med, at et stærkt samarbejde kan skabe gode forudsætninger for den fremtidige lægedækning i området. Det er fornuftigt, at der er fokus på udviklingsmuligheder og tiltag, der øger samarbejde og organisering på tværs af sektorer. Der er allerede et tæt samarbejde mellem os om driften i regionsklinikken. Der er jævnligt dialogmøder mellem region og kommune, og vi er i gang med at opstarte flere samarbejder om sårbare patienter og samråd. Håbet er helt klart, at regionsklinikken på sigt vil kunne tiltrække en almindelig praktiserende læge, der kan overtage klinikken", siger formand for Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen, Pia Buus Pinstrup.
Vi glæder os meget til at mødes – et bredt udsnit af alle os som er i berøring med de nære sundhedstilbud - for i fællesskab at finde ud af, hvor der skal sættes ind i fremtiden.
2. maj 2023 har Sammen om Sundhed arrangeret en idéworkshop i Brovst, hvor der bl.a. med udgangspunkt i borgernes fortællinger og med inddragelse af borgere og medarbejdere skal drøftes nye idéer til tiltag, der skal arbejdes videre med i samarbejdet. Herved understøttes det, at det der er vigtigst for borgerne og medarbejderne, er det, der tages fat på først. Workshoppen er for inviterede gæster.
”Vi glæder os meget til at mødes – et bredt udsnit af alle os som er i berøring med de nære sundhedstilbud - for i fællesskab at finde ud af, hvor der skal sættes ind i fremtiden, så vi bruger ressourcerne rigtigt og sikrer borgerne et godt møde med sundhedsvæsenet og den rette indsats efterfølgende”, understreger formand for Social- og sundhedsudvalget, Ib Nellemann.
"Sammen om Sundhed"-vision
- At skabe rammerne for at udvikle fremtidens nære sundhedsvæsen
- At sikre, at borgeren får rette nære sundhedstilbud på rette tid og sted af de rette kompetencer
- At fremme lighed i sundhed