You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 30.08.2024

Paneldebat om sundhedsvæsenet i Jammerbugt Kommune

Folketingspolitikere, politikere fra Jammerbugt Kommune, sundhedsprofessionelle og øvrige repræsentanter debatterede den nationale sundhedsstrukturkommissions anbefalinger og betydningen i Jammerbugt Kommune.

Folketingspolitikere deltog i debatten

Regeringen nedsatte i 2023 Sundhedsstrukturkommissionen. Kommissionen har haft til opgave at komme med forslag til løsninger, der sikrer et sammenhængende og bæredygtigt sundhedsvæsen tæt på borgeren. Mandag 26. august fik Jammerbugt Kommune mulighed for at debattere de anbefalinger, som kommissionen er kommet med, med en række folketingspolitikere.

Det blev en vellykket paneldebat, hvor en bred kreds af sundhedspolitiske aktører diskuterede Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger til fremtidens sundhedsvæsen.

Panelet bestod af folketingspolitikerne Flemming Møller Mortensen (S) og Kirsten Normann Andersen (SF), som delte deres indsigter og visioner for den fremtidige organisering af sundhedsvæsenet. Med var også Theresa Berg Andersen (SF), der bidrog med sin brede viden om kommunalpolitiske forhold.

De tre folketingspolitikere blev mødt af et bredt sammensat udvalg med repræsentanter fra Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune samt lokale råd og nævn, sundhedsprofessionelle, interesseorganisationer og lokale foreninger.

Organisering af sundhedsområdet

Udvalget arbejder på at revidere Jammerbugt Kommunes Sundhedspolitik, og derfor blev Sundhedsstrukturkommissionens modeller for organisering af sundhedsområdet drøftet i panelet. Her var der i panelet bred enighed om vigtigheden af en model, der sikrer nærhed og sammenhæng i sundhedstilbuddene – især i kommuner som Jammerbugt Kommune.

Kvalitet og tilgængelighed i sundhedstilbud

Panelet diskuterede også, hvordan de centrale hensyn, som kommissionen har opstillet, kan realiseres i Jammerbugt Kommune. Særligt fokus var her på at sikre høj kvalitet og tilgængelighed af sundhedstilbuddene – samtidig med at der blev lagt vægt på effektiv politisk styring og borgerinddragelse.

Borgmester Mogens Christen Gade åbnede og afsluttede arrangementet med at understrege vigtigheden af dialog om kvalitet og lighed i sundhed i det nære sundhedsvæsen og sluttede af med at takke de tre folketingspolitikere: ”Det er vigtigt, at der er lige adgang til sundhedstilbud for alle, uanset hvor i landet man bor. Derfor er jeg utroligt glad for, at I er stillet op til debat her i dag”.