You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 20.09.2024

Nyt fra Kommunalbestyrelsen - september 2024

Opfølgning på budgettet bedre end forventet, 1700 m2 almene boliger og 600 m2 erhverv i Fjerritslev og fokus på fagligt niveau og trivsel for alle elever

Opfølgning på budgettet i Jammerbugt Kommune viser bedre resultat end forventet

Jammerbugt Kommunes kommunalbestyrelse har nu godkendt den anden budgetopfølgning for 2024. Budgetopfølgning 2 viser et positivt resultat i forhold til Budgetopfølgning 1, der blev gennemført tidligere på året, samt kommunens oprindelige, korrigerede budget for året.

Jammerbugt Kommune har gennemført en opfølgning på kommunens budget.

Budgetopfølgningen er baseret på årets første syv måneder og-viser et overskud på driften på 167 mio. kr. Det er 9,2 mio. kr. mindre end det korrigerede budget. På anlægsområdet ligger udgifterne på 64,1 mio. kr., hvilket er 36,9 mio. kr. mindre end det korrigerede budget. Derudover ligger kommunens forventede udgifter til service 16,1 mio. kr. under servicerammen i budgettet for 2024, og de forventede udgifter til anlæg ligger 34,3 mio. kr. under den korrigerede bruttoanlægsramme.

Det samlede resultat forventes dermed at blive et overskud 102,9 mio. kr., hvilket er 27,6 mio. kr. bedre end det korrigerede budget.

Alt i alt lander vi på et fint resultat her ved den anden budgetopfølgning i 2024

Borgmester Mogens Christen Gade

”Her ved Budgetopfølgning 2 ser vi et resultat, der ser lidt bedre ud end Budgetopfølgning 1 og budgettet for 2024. Likviditeten er bedre end forventet på nuværende tidspunkt, og vi ser positive takter i forhold til dels dét at lave budgetterne men også at overholde dem. Vi har fået nogle ekstra indtægter, men også ekstra udgifter, og alt i alt lander vi på et fint resultat her ved den anden budgetopfølgning i 2024”, udtaler Borgmester Mogens Christen Gade.

Efter låneoptagelse, afdrag på gæld og finansforskydninger forventes der at blive lagt 55,1 mio. kr. i kommunekassen. Det er en stigning på 38,4 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Jammerbugt Kommunes likviditet forventes dermed ved udgangen af 2024 at ligge på 111,8 mio. kr. Kommunens revision – BDO – anbefaler, at Jammerbugt Kommunes likviditet som et minimum udgør ca. 114 mio. kr. – 3.000 kr. pr. indbygger.

– i to etager 1700 m2 almene boliger og 600 m2 erhverv i Fjerritslev

Ombygningen af den lukkede Fjerritslev Kro har igen været til behandling i Kommunalbestyrelsen. Byggeriet bliver nu uden private boliger. I stedet bliver der kun erhverv og almene boliger i bygningen, og den bliver kun i to etager frem for tre-fire etager.

Tidligere i år godkendte Kommunalbestyrelsen nogle principper for udviklingen i Fjerritslev midtby. Anledningen var, at der var kommet et projektforslag fra Granly Tømrer- og Snedkerforretning A/S og Fjerritslev Boligforening om etablering af erhverv og boliger på grunden, hvor den lukkede Fjerritslev Kro i dag er placeret.

Kommunalbestyrelsen godkendte projektet i juni 2024 med den bemærkning, at højden på byggeriet, og herunder antal etager, skulle drøftes i den videre planlægning af projektet.

Derfor har Jammerbugt Kommune efterfølgende været i dialog med projektgruppen bag byggeriet, og på den baggrund har projektgruppen nu fremlagt et ønske om at lave 150 m2 mere erhvervsareal men til gengæld ingen private boliger. Det vil betyde, at der blot bygges i to etager frem for tre-fire etager, som var en del af det oprindelige skitseforslag fra projektgruppen.

Kommunalbestyrelsen har besluttet at imødekomme ønsket. Dermed lyder projektet nu på ca. 600 m2 erhverv og ca. 300 m2 almene boliger i stueetagen, ca. 900 m2 almene boliger på 1. etage og 400-500 m2 almene boliger på 2. etage.

”Projektet med de nye boliger og de 600 m2 erhverv er med til at realisere byens vision om, at Fjerritslev skal være en stærk handelsby med levende byrum. Projektet bliver til virkelighed i et samarbejde mellem os som kommune, en boligforening og en privat aktør, og det er en del af vores løbende arbejde med at styrke de fire centerbyer i Jammerbugt Kommune”, fortæller Borgmester Mogens Christen Gade om projektet.

Fokus på fagligt niveau og trivsel for alle elever i Jammerbugt Kommune

Kommunalbestyrelsen har godkendt, hvilke indsatsområder der skal arbejdes med på skoleområdet i de kommende skoleår. Det handler bl.a. om at øge det faglige niveau på mellemtrinet og elevernes trivsel, særligt hos de ældste elever.

Jammerbugt Kommune har klarlagt, hvilke forhold der skal sættes særlig opmærksomhed på, på skolerne i kommunen i skoleårene 2024/2025 og 2025/2026.

Der er indsamlet data hen over en treårig periode, og datagrundlaget viser, at trivslen i Jammerbugt Kommune ligger omkring landsgennemsnittet.

Derudover viser dataene, at Jammerbugt Kommune placerer sig over landsgennemsnittet, når det gælder andelen af elever, som er i gang med en ungdomsuddannelse 1 år efter 9. klasse er afsluttet. Andelen i Jammerbugt Kommune er på 91%. Desuden ligger Jammerbugt Kommune over landsgennemsnittet i forhold til andelen af unge, der vælger en erhvervsfaglig uddannelse.

Et sted hvor der er plads til forbedring er det faglige niveau i de nationale tests og i dansk og matematik. Derudover ligger Jammerbugt Kommune lige under landsgennemsnittet, når det handler om, hvor mange elever i 9. klasse, der aflægger alle bundne prøver. Karaktergennemsnittet er også en smule under landsgennemsnittet, ligesom inklusionsgraden er under landsgennemsnittet.

Vi kan se nogle positive tendenser på vores skoler, men vi kan også se nogle steder, hvor der kan være brug for en ekstra indsats.

Borgmester Mogens Christen Gade

”Vi kan se nogle positive tendenser på vores skoler, men vi kan også se nogle steder, hvor der kan være brug for en ekstra indsats. Og netop de steder vil vi sætte ekstra fokus på i de kommende to skoleår”, forklarer Borgmester Mogens Christen Gade.

På baggrund af dataene er der nu defineret fire indsatsområder for den kommende toårige periode:

  1. Drenge og piger skal have lige muligheder for at blive så dygtige, som de kan
  2. Øge det faglige niveau på mellemtrinnet
  3. Øge elevernes trivsel gennem støtte og inspiration med et særligt fokus på udskolingseleverne
  4. Fokus på at skabe en skole der kan mere for flere