Kommunal kommunikation med borgerne i centrum
Jammerbugt Kommunes kommunikationspolitik og dertilhørende syv strategier er blevet revideret. Der er blevet indarbejdet et større fokus på bl.a. borgerinddragelse og mangfoldighed.
Jammerbugt Kommunes gældende kommunikationspolitik og kommunikationsstrategier blev udarbejdet i 2016 og godkendt politisk i januar 2017. Nu er en revideret udgave blevet godkendt af Kommunalbestyrelsen.
Kommunens kommunikationspolitik er rammen for al kommunikation i Jammerbugt Kommune – både udadtil og inden for organisationen. Politikken er ledsaget af syv strategier, som beskriver kommunikationen på et mere praktisk plan i den daglige opgaveløsning. Det gælder f.eks. på sociale medier, internt og designmæssigt.
Borgerinddragelse og mangfoldighed
Revideringen af politikken og strategierne er sket med borgerinddragelse og mangfoldighed som omdrejningspunkt. Det er således i politikken og strategierne blevet tydeliggjort, at Jammerbugt Kommune vil have fokus på historier fra alle dele af kommunen, og at alle borgere, der har kontakt med kommunen, skal opleve en tilfredsstillende service og føle sig hørt – uanset hvor de henvender sig, og uanset hvilken kanal de henvender sig via. Derudover er det blevet tydeliggjort, at formandskaberne i de forskellige udvalg skal involveres i kommunikationen med borgerne.
Desuden har politikken og strategierne nu et endnu større fokus på borgerinddragelse, f.eks. via WebTV fra kommunalbestyrelsesmøder og digitale høringer via kommunens hjemmeside.
Politikken og strategierne er derudover blevet revideret med fokus på at sikre, at de afspejler udviklingen i kommunikationen gennem årene – herunder det øgede brug af sociale medier
Kommunens bygninger får elladestandere og fjernvarme
De første måneder af 2023 står i dén grad i elbilens tegn i Jammerbugt Kommune, ligesom 2023 bliver endnu et år med fokus på konvertering til fjernvarme.
Der bliver i øjeblikket etableret elladestandere på 38 lokationer ved Jammerbugt Kommunes bygninger. Entreprenøren som etablerer elladestanderne, er færdig med at etablere ladestandere i Fjerritslev, hvor der er syv elladestander-lokationer. Arbejdet er nu godt i gang i Aabybro, hvor der er 14 lokationer. I februar og marts går etableringen i Pandrup og Brovst i gang. Der er ni lokationer i Pandrup og otte lokationer i Brovst.
Samtlige ladestandere på de 38 lokationer vil være i drift inden udgangen af marts 2023.
Ud over at etablere elladestandere ved 38 kommunale bygninger har Kommunalbestyrelsen besluttet, at der skal bruges 1,1 mio. kr. i 2023 på at konvertere fra naturgas til fjernvarme i kommunale bygninger, hvor det er muligt. Dette for at bidrage til den grønne omstilling, undgå høje gaspriser og opnå en mere stabil energikilde i bygningerne.