90.000 mennesker lever med demens i Danmark, og 83% af dem deltager i færre sociale arrangementer og fritidsaktiviteter efter at være blevet ramt af demens. En af årsagerne til dette er besværet med at komme fra A til B.
Derfor sætter Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark i dette års demensuge særligt fokus på, at det skal være tryggere for mennesker med demens at komme ud fra hjemmet.
I den forbindelse vil Jammerbugt Kommune gerne hjælpe med at kaste lys over demens og det nationale demenssymbol, som skal være med til at udbrede kendskabet til demens.
Netop kendskabet til demens er afgørende i forhold til mennesker med demens’ muligheder for at bevæge sig rundt i samfundet: Andre mennesker kan nemlig i høj grad være med til at gøre det tryggere ved blot at have lidt viden om demens – og hvordan man kan hjælpe.
Se 5 gode råd til kommunikation med en person med demens
Hør podcasten "Bedre liv med demens"
Læs mere om demenssymbolet og demensugen
Læs om at være aktivitetsven for en person med demens
Tilbud i Jammerbugt Kommune
Jammerbugt Kommune har en lang række tilbud til personer med demens og deres pårørende.
- Der er ansat tre demenskoordinatorer med specialuddannelse. De tilbyder rådgivning, støtte og vejledning. Demenskoordinatoren er kontaktperson i forløbet med udredning, diagnosticering og livet med demenssygdom. Den praktiserende læge, speciallægen og demenskoordinatoren samarbejder desuden om at vejlede i behandling af demens og øvrige sygdomme, der påvirker psyken og hjernens tænkeevne - f.eks. forvirringstilstande eller depression.
- Løbende foredrag om f.eks. demensdiagnosen og tiden efter.
- Demensvenlig træning
- Samtalegrupper for pårørende
- Undervisning for pårørende
- Demenscafé