You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 24.06.2024

Farvefest for unge i Aabybro

Lørdag d. 22. juni var det tid til at finde farvepaletten og festhumøret frem, da Jammerbugt Kommunes Ungepanel inviterede til Color Run.

Der skal ikke meget forarbejde eller mange kvalifikationer til, for at deltage i et colorrun. Faktisk er der bare to krav: Mød op i en hvid t-shirt og husk det gode humør.

Det huskede deltagergruppen af 14-17 årige, da de lørdag d. 22. juni omkring middagstid troppede op til Ungepanelets Color Run. Starten gik ved Sportsefterskolen Aabybro med feststemning og god musik fra soundboxene. Humøret steg gradvist rundt på den cirka 3 kilometer lange rute i byen, efterhånden som de hvide t-shirts holdt op med at være hvide.

”Folk var bare glade. De kastede sig ind i kampen og hyggede sig max, så det gik fuldstændig efter planen,” fortæller lærer i ungdomsskolen, Christian Bols, der også er kontaktpersonfor Ungepanelet.

En åben fest i bevægelse

Da Jammerbugt Kommune modtog Dansk Ungdoms Fællesråds pris som ”Årets Ungdomskommune 2024”, fik kommunens Ungepanel råderet over prisen, der fulgte med (10.000 kr.). Allerede ved overrækkelsen i februar blev det afsløret, hvad en del af pengene skulle gå til, nemlig et colorrun denne sommer.

”Det vigtigste for Ungepanelet i konceptet, ”Color Run” er jo, at alle kan være med, uden at øve sig eller træne først. Det er en slags åben fest i bevægelse, hvor det bare handler om at slå sig løs. Faktisk overvejer vi at kalde det ”Color Party” næste år,” fortæller Christian Bols.

Og det er planen: At invitere Color Run (eller Party) 2025 også. Måske i flere byer på skift.

The Color Run

  • Konceptet er bedst kendt via det kommercielle "The Color Run, The Happiest 5k" on the Planet, som blev stiftet i USA i januar 2012 og har spredt sig herfra.
  • Idéen er at have det sjovt, snarere end at komme først i mål. Løbet har derfor ingen tidtagning.
  • Deltagerne møder op i hvidt tøj og får på forskellige stationer på ruten mulighed for at kaste farvet pulver ud hinanden.
  • Farverne er farvet majsmel og helt uskadelige.
  • Læs mere på https://thecolorrun.com/