You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 19.07.2024

Gratis sommerkoncerter: Opera og klassisk musik

I samarbejde med Aalborg Operafestival, Aalborg Symfoniorkester og lokale kræfter har Jammerbugt Kommune arrangeret fem gratis koncerter i august.

Gratis koncerter i august

Der bliver god mulighed for at få sig en musikalsk oplevelse i sommerlandet i år, når Jammerbugt Kommune inviterer til gratis koncerter i august. Koncerterne afholdes i samarbejde med Aalborg Operafestival, Aalborg Symfoniorkester og lokale kræfter.

’Opera i Skoven’ på Øland og i Ingstrup

Aalborg Operafestival kommer til Glarborgen på Øland og Den Gamle Præstegårdshave i Ingstrup 15. august 2024.

Jammerbugt Kommune er igen en del af Aalborg Operafestival, og det bliver ’helt ude i skoven’, når Musikken Hus’ bus ruller ud med opera midt ude i naturen. Der vil være noget for enhver smag, når sangerne Marie Dreisig og William Pedersen åbner op for stemmernes kraft, og pianist Jacob Beck med sit store kendskab til opera underholdende kæder koncerten sammen med muntre anekdoter og sjove facts.

Helle Bak Andreasen, formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune, fortæller, at det ligger udvalget meget på sinde, at der er et varieret udbud af kunst og kultur til borgerne og også meget gerne turisterne i Jammerbugt Kommune. ”Her er Opera i Skoven jo helt oplagt – en lidt smallere kunstart serveret smukt i naturen og lige dér, hvor publikum er – og i en lettilgængelig form. Samtidig med at det naturligvis er af høj kvalitet”, lyder det fra formanden.

Kiki Bach, næstformand i Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget, supplerer med at det er ganske fantastisk, at også børnefamilierne kan få denne oplevelse og dermed stifte bekendtskab med opera på en afslappet måde. ”Det er jo ikke sikkert, at man tidligere har oplevet opera ”live”, og så er Opera i Skoven en rigtig god mulighed”, fortæller hun.

Hvor og hvornår:

  • Torsdag 15. august 2024 kl. 17: Glarborgen, Urbakken, Øland, 9460 Brovst. Parkering ved Øland Medborgerhus.
  • Torsdag 15. august 2024 kl. 20: Den Gamle Præstegårdshave, Præstegårdsvej 61, Ingstrup, 9480 Løkken. Medbring selv stole og tæpper. Parkering ved skolen og kirken. Helle Bak Andreasen byder velkommen til denne koncert.

Alle er velkomne i disse smukke og naturlige kulisser i naturen. Koncerterne varer en time.

Koncerterne er gratis og er arrangeret af Jammerbugt Kommune, Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Foreningen Glarborgen, Netværk Øland og Ingstrup Landsbyråd i samarbejde med Aalborg Operafestival.

Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget har støttet koncerterne med 29.000 kr.

Medvirkende:

  • Marie Dreisig, sopran
  • William Pedersen, baryton
  • Jacob Beck, klaver
  • Simon José Kjeldsen, chauffør, regissør og lydmand

Læs mere om Aalborg Operafestival

Marie Dreisig, Sopran
William Pedersen, Baryton

Gratis mini-koncerter med Aalborg Symfoniorkester i Hune, Fjerritslev og på Gjøl

Aalborg Symfoniorkester er hele Nordjyllands symfoniorkester, og aktiviteterne rækker langt ud over de koncerter, som det populære orkester spiller i Koncertsalen i Musikkens Hus. Nu rykker musikerne ud af salen og giver små gratis pop-up-koncerter i mindre konstellationer rundt omkring i det nordjyske – også i Jammerbugt.

Oplev en minikoncert her:

  • Torsdag 22. august i tidsrummet kl. 12-15: Kvartet med klarinet, harpe, violin og fløjte. Museum for Papirkunst i Hune.
  • Fredag 23. august i tidsrummet kl. 12-15: Slagtøjstrio med underholdende musik. Bryggerimuseet i Fjerritslev.
  • Fredag 23. august 2024 i tidsrummet kl. 12-15: Strygerkvartet. Gjøl Havn.
Kvartet
Strygerkvartet