You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 05.09.2024

Første spadestik til nye ældrevenlige boliger i centrum af Aabybro

Et nyt byggeri i 4-6 etager* vil tage form i Aabybro Centret det kommende år – en del af fornyelsen i den hastigt voksende bys centrum.

Aabybro har vokseværk, og det ikke kun i to, men tre dimensioner. Torsdag d. 5. september blev første spadestik taget til et nyt byggeri i 4-6* etager, som skal indeholde 30 ældrevenlige boliger i centrum af Aabybro, kvarteret Aabybro Centret.

Vi glæder os over udsigten til at kunne tilbyde splinternye boliger i hjertet af en af Nordjyllands hurtigst voksende byer – en mulighed vi får, når vi bygger i højden

Mogens Christen Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune

Der er tale om toværelseslejligheder, som i gennemsnit bliver på 77 kvadratmeter. Stueplanet bliver forretningslokaler, som kommer til at huse en butik i kæden ”Normal”, og som opføres af entreprenør, Tom Jakobsen.

Bygherre på boligerne er Nørresundby Boligselskab, som allerede har tilsvarende i området, og som melder om stor interesse for projektet.
”Vi har ventelister til de lignende boliger, som vi allerede har i området, så vi ved, at behovet er der. Faktisk har vi også allerede nu tilkendegivelse af interesse for de nye boliger – noget der ellers først plejer at komme, når der har været holdt rejsegilde,” fortæller direktør for Nørresundby Boligselskab, Lars Hjulmand Emborg.

Det nye byggeri er et naturligt skridt i den fornyelse af Aabybro Centret, som har stået på de seneste år, fortæller borgmester Mogens Christen Gade:

”Aabybro Centret skal være byens pulserende centrum med mange muligheder for handel og service, og med liv og boliger. Seniorer har stor glæde af at være tæt på både dagligvare- og specialbutikker og alt det andet, som findes i Aabybro Centret, så ældrevenlige lejligheder her er oplagte. Vi glæder os over udsigten til at kunne tilbyde splinternye boliger i hjertet af en af Nordjyllands hurtigst voksende byer – en mulighed vi får, når vi bygger i højden”.

Byggeriet forventes at stå færdigt i løbet af efteråret 2025.

*Byggeriet bygges i 4 etager ud mod vejen og 6 længere inde.

Borgmester Mogens Christen Gade i aktion
Visualisering af det færdige byggeri
Aabybro Centret fra oven