You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 06.09.2024

Jammerbugtens virksomheder er enige: Vi er rigtig godt tilfredse med erhvervsvenligheden i Jammerbugten

Med en 4. plads i kategorien "tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed" og en 8. plads, når det kommer til udbuddet af erhvervsgrunde, springer Jammerbugt Kommune hele 23 pladser op i dette års udgave af DI's undersøgelse af "Lokal Erhvervsvenlighed".

Dansk Industri har netop har offentliggjort resultaterne af deres årligt tilbagevendende undersøgelse ”Lokal Erhvervsvenlighed 2024”, som vurderer kommunernes erhvervsvenlighed. Undersøgelsen måler på 10 kategorier, og er baseret på både statistiske indikatorer samt virksomhedssvar. Jammerbugt Kommune har forbedret sig på ikke mindre end 7 ud af disse 10 kategorier. Særligt i undersøgelsens indledende spørgsmål om den overordnede ”tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed” oplever de adspurgte virksomheder en markant forbedring. Her tager kommunen et kæmpe spring fra en plads som nummer 49 til en plads som fjerdebedst i hele landet. Ifølge virksomhederne er udmeldingen derfor tydelig - erhvervsvenligheden i Jammerbugt Kommune er klart stigende.

I Jammerbugten prioriterer vi at være i tæt dialog med virksomhederne samt tilbyde en smidig sagsbehandling via Én Indgang, og det har vi gjort i efterhånden mange år

Mogens Christen Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune

Den tætte dialog er højt prioriteret

I Jammerbugten har 47 virksomheder svaret på undersøgelsen, og her kunne virksomhederne i undersøgelsens indledende spørgsmål angive på en skala fra 1-5 hvor 5 er den højeste score, hvor tilfredse de er med kommunens erhvervsvenlighed. Her scorer Jammerbugt Kommune et gennemsnit på 4,06, hvilket er en væsentlig stigning i forhold til forrige års undersøgelser fra en plads nr. 49 til en 4. plads. Det glæder kommunens borgmester, Mogens Chr. Gade
”Der er meget glædeligt, at den fremgang vi oplever i dette års undersøgelse, er båret af virksomhedernes oplevelse og vurdering af vores erhvervsservice. I Jammerbugten prioriterer vi at være i tæt dialog med virksomhederne samt tilbyde en smidig sagsbehandling via Én Indgang, og det har vi gjort i efterhånden mange år. Den tætte relation og en helhedsorienteret tilgang til erhvervsudvikling tror vi simpelthen på virker. At virksomhederne også oplever det samme, giver os en klar tro på, at vi er på rette vej med de initiativer vi søsætter for at skabe de bedste rammer for vores virksomheder.”

Vores kerneopgave er at service det lokale erhvervsliv, så virksomhederne har de bedst mulige forudsætninger (...) Derfor er det også tilfredsstillende, at resultatet i årets undersøgelse viser, at virksomhederne kvitterer for dette

Mette Greisen Damsgaard, Erhvervschef i Jammerbugt Kommune,

Jammerbugten er blandt højdespringerne i dette års måling

Jammerbugten lander i 2024 på en samlet 31. plads, og det er en stigning på hele 23 pladser fra sidste års placering som nummer 54. Særligt godt oplever virksomhederne kommunens indsats med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, kompetent og effektiv sagsbehandling i byggesager og miljøsager, dialogen med kommunen samt kommunens formidling af relevant information til virksomhederne. Erhvervschef i Jammerbugt Kommune, Mette Greisen Damsgaard udtrykker stor tilfredshed med netop den del.
”Vores kerneopgave er at service det lokale erhvervsliv, så virksomhederne har de bedst mulige forudsætninger for at videreudvikle deres virksomhed. Dette gør vi bl.a. via 1-1 dialoger, kollektive arrangementer samt målrettede tilbud i fællesskab med vores strategiske samarbejdspartnere og ikke mindst på tværs af kommunens fagområder. Derfor er det også tilfredsstillende, at resultatet i årets undersøgelse viser, at virksomhederne kvitterer for dette. Det forpligter at virksomhederne viser os den tillid. Derfor skal vi anstrenge os, så vi også fremadrettet er med til at gøre en positiv forskel for det lokale erhvervsliv.

Stor tilfredshed med sikring af erhvervsgrunde og hensynet til erhvervslivet i den lokale planlægning

I undersøgelsen er virksomhederne desuden blevet spurgt ind til tilfredsheden med hvordan Jammerbugt Kommune sikrer udbuddet af erhvervsgrunde, og her kvitterer virksomhederne en med en flot 3. plads. Spurgt ind til hensynet til erhvervslivet i den lokale planlægning går kommunen fra en 49. plads i 2023 til en 8. plads i dette års undersøgelse. Borgmesteren har et klart bud på, hvorfor netop dette er lykkes så godt.
”I vores planlægning har vi arbejdet målrettet med udvikling, der sikrer, at erhvervslivet kan udvikle sig der, hvor det giver mening ift. efterspørgsel, infrastruktur og den øvrige planlægning. Det er afgørende for os at skabe rammer, hvor virksomheder kan blomstre i nærheden af levende bymidter, eller have mulighed for at udvide produktionen.

Om undersøgelsen

"Lokal Erhvervsvenlighed 2024" er en landsdækkende undersøgelse, der evaluerer og sammenligner erhvervsvenligheden i landets kommuner. Vurderingen af kommunernes erhvervsvenlighed er baseret på en tilfredshedsundersøgelse blandt de lokale virksomheder og en lang række statistiske parametre, der indikerer, hvordan det er at drive virksomhed i kommunen.