You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

Nyhed fra 06.09.2024

Bred Budgetaftale 2025 for Jammerbugt Kommune

Der er 6. september indgået budgetforlig imellem 21 medlemmer i Kommunalbestyrelsen - Dansk Folkeparti, Venstre, Socialistisk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Bredt budgetforlig

”Vi har i Jammerbugt Kommune en tradition for brede budgetforlig, hvilket vi fortsætter med i dette års budgetaftale. Jeg vil gerne takke forligspartierne for evnen og viljen til, at vi igen i år lykkedes med et bredt samarbejde, hvilket er afgørende for at sikre en god og stabil økonomisk udvikling for Jammerbugt Kommune.

Budgetlægningen har i lighed med tidligere år været udfordrende, og det har været nødvendigt at træffe svære beslutninger. Allerede i juni måned blev der vedtaget reduktioner i budgettet for Budget 2024 og Budget 2025”, fortæller Borgmester Mogens Christen Gade.

”I budgetprocessen har vi haft fokus på at sikre et solidt budget, og det er igen lykkedes os at prioritere de store serviceområder på trods af et stramt udgangspunkt”.

Med budgetaftalen for 2025 er der lagt et solidt fundament for Jammerbugt Kommunes fremtidige udvikling og økonomi.

Den nære velfærd i Jammerbugt Kommune sikres

På trods af en kompleks opgave med budgetlægningen er det lykkedes at afsætte midler til at sikre den demografiske udvikling både i forhold til børnepasning, skole og seniorområdet.

På beskæftigelsesområdet ses der fortsat store stigninger i udgifterne til især seniorpension og førtidspension. For at imødekomme disse stigninger i udgifter er der i 2025 afsat samlet 33,2 mio. kr. til området. Ældreområdet er ligeledes prioriteret, og der er her afsat 22,4 mio. kr.

Der ses desuden stor tilgang på det specialiserede børne- og voksenhandicapområde, hvorfor der afsættes ekstra midler hertil.

I budgetprocessen har vi haft fokus på at sikre et solidt budget, og det er igen lykkedes os at prioritere de store serviceområder på trods af et stramt udgangspunkt

Borgmester Mogens Christen Gade

Et flot investeringsniveau

Med et bruttoanlægsbudget på 65,6 mio. kr. i Budget 2025 investeres der bredt i Jammerbugt Kommune med både store og små investeringer. Der er blandt andet afsat midler i 2025 til Masterplan i Brovst samt tandklinik ved Sundhedshuset i Brovst. Samtidig afsættes der flere penge i 2025 til asfalt og bygningsvedligeholdelse.

I budgettet for 2026 afsættes der desuden penge til investering i Nørhalne skole, cykelsti ved Kvorupvej i Pandrup samt cykelsti til Biersted.

Jammerbugt Kommune fortsætter den grønne omstilling ved at udskifte den resterende del af kommunens gadelamper til LED-belysning i løbet af 2025.

Budgettet godkendes endeligt, når Kommunalbestyrelsen 2. behandler det 11. oktober 2024.

SF, DF, Venstre og Socialdemokratiet