Historisk mode og Halvrimmen Aktivitetspark får støtte fra Jammerbugt Kommune
Foreningen Historisk Mode har søgt støtte fra Jammerbugt Kommune til anskaffelse af et hus, og Halvrimmen Borgerforening har ansøgt om støtte til et aktivitetsområde. Kommunalbestyrelsen har godkendt ansøgningerne.
Historisk Mode på husjagt
Historisk Mode har ansøgt Jammerbugt Kommune om støtte på 175.000 kr. til anskaffelse og klaring af hus. Kommunalbestyrelsen har godkendt ansøgningen, og foreningen kan således komme et skridt nærmere at købe et hus, som skal danne ramme om det fællesskab, der er omkring udstillinger og historiske modeshows.
Foreningen vil planlægge aktiviteter, hvor mode, reparation, praktisk håndarbejde og historisk interesse er omdrejningspunktet. Foreningen satser på opstart med aktiviteter i foråret 2025.
Historisk Mode blev stiftet i februar 2024 og har p.t. 112 medlemmer. Historisk Mode består af en omfattende samling af beklædningsdele m.v. fra tiden 1910-1980.
Halvrimmen Aktivitetspark med fitness og svævebane
Halvrimmen Borgerforening har søgt 241.250 kr. til projektet ”Halvrimmen Aktivitetspark”. Kommunalbestyrelsen har besluttet at godkende ansøgningen om støtte til projektet, der går ud på at udvide den legeplads, som borgerforeningen har etableret ved hallen for at sikre sammenhæng mellem fritidsaktiviteterne i Halvrimmen.
I dag består legepladsen af en multibane og et klatretårn.
Med dette projekt ønsker Halvrimmen Borgerforening at udvide legepladsen med et fitness- og balanceområde, svævebane og gynger.
Stort byggeprojekt på vej i Pandrup
Et større boligprojekt er på vej i Pandrup Midtby, og Kommunalbestyrelsen har nu principgodkendt projektet, som indebærer renovering af Vestkystcentret og etablering af 49 boliger.
Private investorer ønsker at renovere Vestkystcentret i Pandrup. Investorernes plan er at bibeholde en del af centret som små butikker, mens udvalgte bygninger skal nedrives, og der i stedet skal opføres boliger. Derudover er planen at etablere p-pladser og et torv. Projektet er planlagt til at gå i gang i første kvartal af 2025.
Investorerne vil etablere i alt 49 boliger, som fordeler sig som ni rækkehuse, 30 boliger i to punkthuse og 10 boliger i længdehus.
I Pandrup er der efterspørgsel på f.eks. rækkehuse, så det her projekt kan måske også imødekomme noget af den efterspørgsel
”Ligesom vi også ser i andre dele af vores kommune, senest f.eks. også i Fjerritslev, så arbejder vi i Jammerbugt Kommune sammen med private investorer og boligforeninger om byggeprojekter til gavn for byens borgere og byens udvikling. I Pandrup er der efterspørgsel på f.eks. rækkehuse, så det her projekt kan måske også imødekomme noget af den efterspørgsel”, udtaler Borgmester Mogens Christen Gade om byggeprojektet.
Kommunalbestyrelsen har principgodkendt, at boligprojektet etableres jf. investorernes plan, at der udarbejdes en ny lokalplan, og at der afsættes penge til boligprojektet i Budget 2026.
Yderligere 30 boliger i Aabybro bymidte
Nørresundby Boligselskab er i gang med at etablere op mod 250 boliger i centrum af Aabybro. Senest i september 2024 blev der taget første spadestik til 30 ældrevenlige boliger i området, og nu er der yderligere 30 boliger på vej.
Kommunalbestyrelsen har godkendt, at Nørresundby Boligselskab opfører yderligere 30 almene familieboliger i Aabybro Centret. Boligerne bliver seks torumsboliger på hver 70 m2 og 24 trerumsboliger på knap 95 m2 hver.
Derudover kommer projektet til at omfatte ca. 1500 m2 butikker, depoter og et fælleshus.
Projektet forventes igangsat i starten af 2026, og boligerne forventes klar til indflytning i sommeren 2027. Den forventede månedlige husleje bliver på ca. 6.075 kr. for torumsboligerne og ca. 7.750 kr. for trerumsboligerne.
Fremtiden for Hune er klar
Kommunalbestyrelsen har godkendt, hvordan planen for Hunes fremtid skal se ud. Her skal der være fokus på byens centrum og at bringe naturen ind i byen.
Der er nu udarbejdet en masterplan for Hune – en visionær plan, der beskriver retningen for, hvordan Hune skal udvikle sig i fremtiden. Masterplanen skal fungere som et fælles pejlemærke for borgere, foreninger, erhvervsliv, kommune og politikere.
”Vi oplever en stor interesse i at investere i udviklingen af Hune. Politisk blev det derfor besluttet og prioriteret, at der i 2024 skulle udarbejdes en Masterplan for Hune. Den er nu klar – efter et godt samarbejde med foreninger, borgere, erhverv og investorer”, fortæller Borgmester Mogens Christen Gade.
Masterplanen er udarbejdet af Teknik- og Miljøudvalget, udvalgte medarbejdere fra Vækst- og udviklingsforvaltningen samt interessenter fra byen, f.eks. Hune-Blokhus Borgerforening, Erhvervsforeningen Destination Blokhus-Hune, Hune-Blokhus Pensionistforening, LUP-repræsentant for Blokhus-Hune og private investorer. Derudover har der været udsendt spørgeskemaer til borgerne i byen og været afholdt interviews og et offentligt møde for alle interesserede.
Hovedfokusset i masterplanen er at sikre, at ny bebyggelse i Hune sker i centrum, og at Hunes omkringliggende, store natur synliggøres, når man bevæger sig rundt i byen. Masterplanen udpeger fire emner, der skal arbejdes med:
- Et bytorv som skal være byens hjerte og samlingssted: Her skal byens strøg og byens park mødes. Ilsigvej skal opgraderes til et centralt strøg og koble de større detailforretninger sammen. Byparken skal være et samlende, grønt strøg, der trækker karakteren fra de grønne områder ind i byens centrum.
- Forskønnelse og forbindelser: Der skal placeres allé træer langs Vesterhavsvej.
- Ny bebyggelse og erhverv: Masterplanen udpeger seks områder, som skal være de fremtidige udviklingsområder: 1) byens centrum, 2) Hune Grusgrav, 3) Plantagen, 4) Åparken, 5) Skovbrynet og 6) Heden.
- Trafik: Der skal være fokus på fremkommeligheden på Vesterhavsvej, Hunetorpvej og Pirupvejen. Krydset kan f.eks. udvides med en venstresvingsbane fra Vesterhavsvej mod Hunetorpvej. Derudover kunne der etableres vejforbindelser/siveveje, som gør det muligt at benytte andre veje end Vesterhavsvej.