Yderligere 36 ungdomsboliger opføres ved Fjerritslev Gymnasium
Det har været en stor succes med udlejning af de første 40 studieboliger på Fjerritslev College, og derfor ønsker Fjerritslev Gymnasium og Domea Aabybro at opføre yderligere 36 boliger.
De 36 nye boliger opføres efter sammen koncept som de foregående. Det vil sige, at der opføres 36 1-rums boliger på 25 m² med samme indretning, som i første etape, og der opføres fællesarealer på 360 m² (svarende til 10 m² fællesareal pr. bolig). Desuden opføres der 2 handicapvenlige boliger på hver 35 m², så det nu også bliver muligt for handicappede at bo på Fjerritslev College. De nye boliger placeres nord for det eksisterende fælleshus.
Fællesarealerne kommer til at bestå af et fælleshus der skal indeholde hall/ophold, fællesrum, køkken, rum til byttecentral, kontor og mødelokale samt toiletter. Der opføres således i alt 1.260 m² og boligerne forventes klar til indflytning primo 2022.
I Kommunalbestyrelsen arbejder vi målrettet på at skabe flere ungdomsboliger i kommunen til en attraktiv husleje. De yderligere 36 ungdomsboliger giver endnu flere unge mulighed for at bo i trygge og spændende omgivelser under uddannelsen til en fornuftig pris.
Endelig godkendelse af lokalplan for Hune
Hune har udviklet sig en del i de senere år, og er i dag et aktivt og spændende område tæt på hav og natur. For at sikre områdets fortsatte udvikling, har Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune haft forslag til lokalplan, og et kommuneplantillæg i offentlig høring.
De 5 områder i lokalplanen
- Publikumsorienterede funktioner som koncerter, udstillinger, butik, boder ol.
- Hotel
- Etageboliger
- Detailhandel med udvalgsvarer
- Randbebyggelse langs Hunetorpvej og Vesterhavsvej, hvor der kan etableres boliger og butikker.
Det er en spændende udvikling der er sket i Hune- og Blokhusområdet, som har skabt mere aktivitet – også uden for den typiske sæson i byerne. I Kommunalbestyrelsen har vi et ønske om at støtte op om den fortsatte udvikling. Vi er samtidig opmærksomme på, at udviklingen skal ske i balance med området og de allerede eksisterende bygninger, og det synes vi, at lokalplanen er blevet et udtryk for.
I lokalplanen er der særligt fokus på at tage hensyn til, at der ikke bliver gener fra den bebyggelse, der lægges op til i den centrale del af lokalplanområdet. Lokalplansforslaget og forslag til kommuneplantillæg har været udsendt i 18 ugers høring - fra den 4. marts 2020 til og med 9. juli 2020. Der er i den offentlige høring indkommet 13 høringssvar.
Forlængelsen af høringsperioden fra 8 til 18 uger skete på baggrund af ønske fra kommunalbestyrelsen om, at der i høringsperioden skulle afholdes et offentligt møde. Dette møde kunne i en periode ikke afvikles som følge af nedlukningen af samfundet som konsekvens af Covid-19.
Ændringsforslag til lokalplanen og kommuneplantillæg har været i supplerende høring i to uger fra 6. oktober 2020 til 20. oktober 2020 og er den 10. december blevet endelig godkendt.
CO2-regnskab 2019
Kommunalbestyrelsen har godkendt CO2-regnskab 2019 for Jammerbugt Kommune.
Jammerbugt Kommune indgik d. 9. oktober 2009 en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening. I aftalen forpligter Jammerbugt Kommune som virksomhed sig til at nedbringe CO2-udslippet med 2% om året frem til 2025.
Reduktion i CO2-udledningen
Samlet set er CO2-udledningen reduceret med 22 % siden 2018. Jammerbugt Kommune skulle som minimum have reduceret udledningen med 19,9 %, og Jammerbugt Kommune lever derfor op til Klimakommuneaftalen.
- Den samlede CO2-udledning fra de kommunale bygninger og tekniske anlæg er faldet med 29,3 % i forhold til 2018.
- Generelt er både elforbruget og varmeforbruget faldet i 2019 i forhold til 2018.
- Den samlede CO2-udledning fra kørsel i Vej og Park samt hjemmeplejen i 2019 er faldet med 8,3 % i forhold til 2018.
- Varmeforbruget i de kommunale bygninger og tekniske anlæg er siden 2018 faldet med 25,5 %.
- Elforbruget er faldet med 4,9 %.
Kommunen har præsteret et flot fald i forhold til CO2-udledningen. Vi ser en reduktion på flere områder, og vi efterlever til fulde vores aftale med Naturfredningsforeningen. Nu skal vi fortsætte den gode tendens og fokusere på også at nedbringe udledningen fremover.
Hvad gøres der for at nedbringe forbruget yderligere?
Selvom der er sket en stor reduktion i CO2-udledningen, er de kommunale bygninger stadig en kilde til CO2-udledning.
I Jammerbugt Kommune er der afsat en pulje på 1,0 mio. kr. om året til energibesparelse i forbindelse med vedligehold af kommunens ejendomme. Denne pulje tages i brug bl.a. ved ombygninger og renoveringer, hvor puljen kan bidrage yderligere til nedbringelse af bygningens energiforbrug. Et eksempel kan være udskiftning af ældre ventilationsanlæg eller efterisolering i forbindelse med en tagudskiftning.
Der er f.eks. opstartet et energirenoveringsprojekt på Biersted Skole og energibesparende initiativer på Saltum Skole i forbindelse med ombygning af denne. Der er yderligere bl.a. igangsat flere tagrenoveringer samt større vinduesudskiftninger. Jammerbugt Kommunes serverrum bliver også udskiftet, hvilket forventes at generere en stor besparelse i elforbruget.
Jammerbugt Kommune indgår tilmed i flere samarbejder, såsom Projekt Grøn Energi Nordjylland, hvor der er fokus på at skabe arbejdspladser og merværdi gennem strategisk energiplanlægning og grøn energiomstilling.
Jammerbugt Kommune er også en del af klimaprojektet DK2020, hvor målet er at udarbejde en klimaplan med et strategisk sigte og konkrete handlinger samt initiativet Compact of Mayors, som arbejder med dels at reducere udledningen af drivhusgasser, og dels at gøre kommunen mere modstandsdygtig over for klimaforandringerne.
Godkendelse af Beskæftigelsesplan 2021
Torsdag aften godkendte kommunalbestyrelsen Beskæftigelsesplan 2021.
Beskæftigelsesplan 2021 har været behandlet i Beskæftigelsesudvalget og har været i høring hos Det Lokale Beskæftigelsesråd, Handicaprådet og Ungerådet.
Beskæftigelsesministeren har udmeldt følgende beskæftigelsespolitiske mål for 2021:
- Alle ledige skal have en værdig sagsbehandling
- Flere ledige skal opkvalificeres
- Flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende
- Flere personer med handicap skal i beskæftigelse
- Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft
Udvalgte tiltag og fokusområder i 2021
I lighed med tidligere år har Beskæftigelsesudvalget drøftet de overordnede indsatsområder og rammer samt prioritering af målgrupper i forhold til de ressourcer, som er til rådighed.
På forskellige plan skal vi styrke beskæftigelsen i kommunen. Det gælder både ift. unge mennesker, handicappede, virksomheder osv. Selvom vi er stolte af vores beskæftigelsesindsats, så skal vi sørge for at fortsætte det gode arbejde.
De konkrete indsatsområder i forhold til beskæftigelse i Jammerbugt Kommune i 2021 er:
- Samarbejde mellem Sundheds- og Arbejdsmarkedsafdelingen og Sundheds- og Handicapafdelingen om projekter, som kan understøtte, at flere borgere med handicap kommer tættere på arbejdsmarkedet.
- Optimering af samarbejdet mellem beskæftigelsesindsatsen og psykiatrien.
- Der skal sættes særlige initiativer i gang for at honorere den tidlige indsats for unge i 2021. Der er allerede blevet ansat en overgangsmentor, der skal understøtte planen for den enkelte unge i overgangen fra barn til voksen.
- Samarbejdet mellem UU og folkeskolen skal evalueres med henblik på evt. optimering.
- To gennemførselsmentorer understøtter i tæt samarbejde med ungdomsuddannelsesinstitutionerne frafaldstruede unge i at gennemføre deres uddannelse og dermed øge chancerne for en tæt tilknytning til arbejdsmarkedet.
- Virksomhederne skal understøttes i at have relevant arbejdskraft til rådighed. Dette kan ske gennem rekruttering og/eller kompetenceudvikling
- For at møde virksomhedernes behov og sikre, at flest muligt borgere får tilknytning til arbejdsmarkedet, vil Jobcenter Jammerbugt sætte fokus på ordinære løntimer, bl.a. gennem det nye virksomhedsnetværk Værdijob.