En forretningsorden er et lovpligtigt dokument, der skal sikre, at arbejdet i bestyrelsen foregår hensigtsmæssigt og på et oplyst grundlag - og det fungerer som et arbejdsredskab for bestyrelsen.
Se Forretningsordenen for Jammerbugt Kommunes kommunalbestyrelse
Politikernes vederlag
I medfør af Lov om kommunernes styrelse §16e skal kommunalbestyrelser offentliggøre størrelsen af de vederlag, som kommunalbestyrelsens medlemmer modtager for varetagelsen af hverv, som de er valgt til eller foreslået til af kommunen.
- Oversigt over politikernes vederlag 2023
- Oversigt over politikernes vederlag 2022
- Oversigt over politikernes vederlag 2021
- Oversigt over politikernes vederlag 2020
- Oversigt over politikernes vederlag 2019
- Oversigt over politikernes vederlag 2018
- Oversigt over politikernes vederlag 2017
Det er kun vederlag, der er omfattet af bestemmelsen. Andre udbetalinger til et kommunalbestyrelsesmedlem, som er knyttet til varetagelsen af de omhandlede hverv er ikke omfattet. Således er der ikke oplyst om mødediæter, godtgørelse af positive udgifter eller erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.
På siden om politiske udvalg kan du læse mere om Jammerbugt Kommunes udvalg og hvilke kommunalbestyrelsesmedlemmer, der bestrider hvilke poster.
Spørgetid
Præmisserne for spørgetid er:
- Ved begyndelsen af Kommunalbestyrelsens ordinære møder afholdes spørgetid af indtil 30 minutters varighed. Spørgeren skal være til stede ved mødets begyndelse.
- Spørgeren skal være bosat eller være grundejer i Jammerbugt Kommune og oplyse navn og adresse.
- Spørgsmål skal angå forhold af almen kommunal interesse for kommunens borgere og kan ikke angå oplysninger og forhold om enkeltpersoner – ej heller om spørgeren selv.
- Spørgsmål skal være korte og præcise, så de kan stilles inden for to minutter. Spørgsmål der ønskes fremsat på et kommunalbestyrelsesmøde, skal forinden være fremsendt til borgmesteren på mail spoergetid@jammerbugt.dk mærket ”Spørgetid”, således at borgmesteren har modtaget spørgsmålet i skriftlig form senest klokken 12 dagen før kommunalbestyrelsesmødet. Det skriftlige spørgsmål kan eventuelt stilles således, at spørgsmålet oplæses af formanden og derefter besvares.
- Spørgsmål besvares normalt af borgmesteren, men spørgeren kan dog – efter anmodning – rette spørgsmålet direkte til et medlem eller en gruppe. Besvarelsen af spørgsmål skal være korte og klare, og det er tilladt spørgeren et kort tillægsspørgsmål med efterfølgende svar.
- Kommunalbestyrelsens medlemmer afgør selv, om de ønsker at besvare de stillede spørgsmål.
- Spørgsmål der ikke umiddelbart kan besvares, kan henvises til besvarelse på næstkommende ordinære møde.
- Hvis der stilles spørgsmål vedrørende punkter optaget på dagsordenen, besvares spørgsmålet ikke straks, men først under behandlingen af pågældende punkt på dagsordenen.
- Spørgsmål der i første omgang rettelig bør stilles til forvaltningen, afvises, og spørgeren henvises til at tage kontakt til forvaltningen.
- Ved mødets afslutning vil der være mulighed for opfølgende spørgsmål fra tilhørere og pressen til beslutningerne på mødet.
- Det tilkommer alene borgmesteren som mødeleder at fortolke og administrere ovennævnte bestemmelser.
- Spørgetiden suspenderes tre måneder forud for et kommunalvalg.
Styrelsesvedtægt
Styrelsesvedtægt for Jammerbugt Kommune.
En styrelsesvedtægt er et dokument, hvori de nærmere rammer for en dansk kommunes styrelse fastlægges.
Alle kommuner har en styrelsesvedtægt, der i vid udstrækning refererer til Styrelsesloven.
Af styrelsesvedtægten fremgår bl.a. kommunens styreform, antallet af medlemmer i byrådet/kommunalbestyrelsen, hvilke stående udvalg kommunen har nedsat, deres arbejdsopgaver, og hvilke opgaver borgmesteren varetager.
Kommunalbestyrelse | ||||
Økonomiudvalg | ||||
Børne- og familieudvalg | Beskæftigelses- | Social- og sundhedsudvalg | Teknik- og miljøudvalg | Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalg |